WWFT

      No Comments on WWFT

Leidraad WWFT

De WWFT is een wet waar je als bedrijf rekening mee moet houden. Er zijn in Nederland erg veel wetten. Het is belangrijk om hier als bedrijf van op de hoogte te zijn. Als je je namelijk niet aan deze wet houdt, kun je een boete of andere strafvervolging krijgen. Dit wil je natuurlijk niet, en daarom is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de WWFT wet. WWFT staat voor wet ter voorkoming witwassen. Deze wet gaat er dus om om witwassen tegen te houden. Met witwassen wordt bedoeld dat bedrijven zwart geld aan jouw bedrijf betalen, zodat dit geld weer wit wordt. Echter, dit is natuurlijk verboden. Daarom is het van groot belang dat jouw bedrijf hier niet per ongeluk aan meewerkt.

Leidraad WWFT

De leidraad WWFT gaat erom dat je aan de WWFT voldoet en het witwassen van geld via jouw bedrijf tegengaat. Helaas kan het in sommige gevallen voorkomen dat een bedrijf probeert bij jouw bedrijf te betalen met zwart geld. Dit kan iedereen overkomen. Het is alleen aan jou om hiervan een melding te maken. In sommige gevallen kan het daarom nodig zijn om cliƫntenonderzoek uit te voeren. Zo weet je zeker dat je niet meewerkt aan terrorisme. Veel bedrijven zijn verplicht om mee te werken aan de WWFT wet. Het gaat hier bijvoorbeeld om verzekeraars en advocaten. Het is mogelijk om een check te doen om te kijken of jij ook verplicht bent om mee te werken aan de WWFT wet. Als uit deze check inderdaad blijkt dat je WWFT-plichtig bent, dan is het verstandig om je hier wat meer in te verdiepen.

Waarom is leidraad WWFT belangrijk?

Het is heel belangrijk om mee te werken aan de WWFT wet. Er zijn namelijk heel veel criminelen op de wereld. Ook in Nederland zijn er veel fraudeurs actief. Hierbij kan heel veel geld in omgang zijn. Dit geld is vaak zwart verdiend. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van de verkoop van drugs. Dit geld moet ooit weer in de omloop raken. Daarom betalen veel fraudeurs met zwart geld andere rekeningen, zodat het weer wit geld wordt. Als bedrijf wil jij hier natuurlijk niet bij betrokken raken. Dit houdt in dat jij dus melding moet maken als je een verdachte transactie ziet. Deze melding kan je eenvoudig maken via een speciaal software pakket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *