Bedrijfspand bouwen  

      No Comments on Bedrijfspand bouwen  

bedrijfspand-bouwen

Wanneer je werkzaam bent als ondernemer kan het noodzakelijk zijn om een bedrijfspand te bouwen, of om een bestaand bedrijfspand te gaan verbouwen. Er zijn alleen wel heel wat zaken die komen kijken bij het bouwen of verbouwen van een bedrijfspand. Je moet bijvoorbeeld vergunningen aanvragen, een geschikte locatie bepalen etc. Tevens zal je misschien op zoek moeten naar de juiste aannemer. Dit omdat je misschien zelf werkzaam bent als timmerman, maar je geen kennis van zaken hebt wanneer het om elektriciteit gaat. Kortom, er komt heel wat kijken wanneer je van plan bent om als ondernemer een bedrijfspand te bouwen.

De voordelen van een bedrijfspand

Een bedrijfspand heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gescheiden houden van privé en werk. Wanneer je werkzaam bent als timmerman zal je vast en zeker over de nodige elektrische apparatuur beschikken. Deze appratuur kan soms zorgen voor geluidsoverlast. Om de rust in de straat te bewaren kun je dan beter werkzaamheden verrichten in je loods bijvoorbeeld. Ook kan het zijn dat je als ondernemer graag wilt beschikken over een showroom wanneer je blokhutten verkoopt. Het kan nogal lastig zijn om deze blokhutten in je achtertuin tentoon te stellen. Je kunt dan beter een bedrijfspand kopen. Tevens kan het belastingtechnisch voordeliger zijn om een bedrijfspand te huren of te kopen in plaats van je werkzaamheden vanuit huis te verrichten. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een bedrijfspand te gaan bouwen, of een bestaand bedrijfspand wil verbouwen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je zult als timmerman misschien minder goed zijn in het aanleggen van elektriciteit. Dit is echter in een bedrijfspand wel van essentieel belang. Je zult dan op zoek moeten naar een geschikte aannemer die voor jou de elektriciteit aan kan leggen. Zonder elektriciteit kun je namelijk je werkzaamheden niet uitvoeren. Ook op administratief gebied zijn er een heleboel zaken die je moet regelen.

Administratieve regelzaken

Wanneer je een geschikt bedrijfspand hebt gevonden, of een stuk grond hebt gevonden waarop je een bedrijfspand wil gaan bouwen, zal je wel na moeten vragen of dit ook in het bestemmingsplan van de desbetreffende locatie is opgenomen. Midden in een woonwijk zal je bijvoorbeeld niet zomaar een bedrijfspand neer mogen zetten, ook al is er wel een stuk grond beschikbaar in deze woonwijk. Tevens zal je voor zowel een nieuw te bouwen bedrijfspand, als het verbouwen van een bestaand bedrijfspand, vergunningen moeten aanvragen bij de lokale gemeente. Om deze vergunningen te kunnen krijgen, zal je bouwtekeningen aan moeten leveren. Deze bouwtekeningen moet je laten maken door een bouwtechnisch tekenaar. Kortom, wanneer je een bedrijfsloods wil gaan bouwen, komt er meer kijken dan alleen het wegzetten van een loods.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *