Wat doet een kindertandarts in Rotterdam?

Kindertandarts Rotterdam

Een kindertandarts in Rotterdam is een tandarts die tandheelkunde aanbiedt die speciaal gericht is op het gebit van kinderen. Deze tanden en kiezen zijn vaak erg kwetsbaar en bevatten melktandjes. Dit zijn de tanden die kort na de geboorte in het gebit van een kind zijn gaan groeien. Rond de leeftijd van vijf tot ongeveer twaalf jaar moeten deze tanden en kiezen vervangen worden. Je oude tandjes vallen eruit en er groeien nieuwe en grotere tanden op dezelfde plek. Zowel een tandarts als kindertandarts is werkzaam binnen een praktijk die gericht is op de verzorging van het gebit. Kindertandartsen zijn vaak verbonden aan een praktijk voor volwassenen, maar bevinden zich wel in een aparte ruimte. Deze ruimtes zijn vaak veel speelser en kleurrijker ingericht om het kind een prettig gevoel te geven. Dit is vooral fijn voor kinderen die bang zijn voor de tandarts of kinderen die voor het eerst op controle moeten.

 

Hoe ziet een afspraak bij een kindertandarts in Rotterdam eruit?

De afspraak begint vaak met het maken ervan. Telefonisch of per mail kan je een afspraak voor je kind inplannen. Zodra de afspraak zover is wordt je op het afgesproken tijdstip in de praktijk verwacht. Het is doorgaans niet mogelijk om direct door de tandarts geholpen te worden. Vandaar dat er wachtruimtes zijn waar je moet wachten totdat de kindertandarts in Rotterdam jou en je kind oproept. Om de tijd een beetje te doden staan er allerlei leuken spelletjes voor kinderen en heb jij als ouder de mogelijkheid om een tijdschriftje te lezen. Wanneer de arts je roept mag je samen met je kind de behandelkamer in. Het kind zal op een speciale stoel geplaatst worden zodat de kindertandarts het gebit zo goed mogelijk kan bekijken. Het kan zijn dat de arts wat fluoride op de tanden plaatst om de kwaliteit van het gebit te ondersteunen. Wanneer er niets met de tanden en kiezen van je kind aan de hand is sta je vaak binnen een paar minuten al weer buiten.

 

Afspraak maken bij een kindertandarts in Rotterdam

Voordat je een afspraak maakt bij een kindertandarts in Rotterdam is het van belang dat je goed over de locatie nadenkt. Wanneer je in Rotterdam woont is een tandarts die hier gelokaliseerd is namelijk perfect, maar dit is niet het geval voor cliënten die afkomstig zijn uit een andere stad. Dan ben je namelijk enorm veel reistijd kwijt en kan je niet snel bij de kindertandarts terecht in geval van nood. Ben je wel woonachtig in Rotterdam en op zoek naar een kindertandarts? Plan dan meteen de eerste afspraak in voor je kind. Dit kan telefonisch, per mail of via het online reserveringssysteem. Kies zelf de dag en tijd uit en de assistent zal kijken wat er mogelijk is. Voor vragen omtrent de praktijk of iets anders dat gerelateerd is aan de kindertandarts is het altijd toegestaan om vragen te stellen. Een kinderarts in Rotterdam weet namelijk dat een eerste bezoekje aan de tandarts voor zowel kind als ouder erg spannend kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *