Wat kan lichaamsbewustzijn je allemaal opleveren?

lichaamsbewustzijn

Wist je dat een groot deel van de mensen heel ver van zichzelf af staat? En dat ze totaal niet (meer) bezig zijn met wat ze zelf eigenlijk willen en voelen? Dat is ontzettend jammer, want in veel gevallen zouden deze mensen veel gelukkiger kunnen zijn dan ze op dit moment zijn. Een goed lichaamsbewustzijn is een goede eerste stap om meer balans te vinden en om beter naar je eigen gevoel te luisteren. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld te gaan mediteren. Als je mediteert doe je eigenlijk niets meer of minder dan rustig zitten en ademhalen, met je volledige focus op het hier en nu. Je probeert niet te oordelen over gedachten over eerdere momenten of over de toekomst, maar voelt je volledig wegzakken in het huidige moment. Je ademt in, en ademt uit, en voelt de stilte en de rust in je lijf. Als je dit geregeld doet krijg je vanzelf een beter lichaamsbewustzijn. Je voelt dan beter aan waar je gelukkig van wordt, waar je talenten liggen en zelfs welke keuzes je moet maken om jouw doelen te bereiken.

Hulp bij een beter lichaamsbewustzijn

Vind jij het ook zo moeilijk om bewust stil te staan bij alles wat je voelt? Dan kun je natuurlijk bij een coach terecht die jou helpt een sterker lichaamsbewustzijn te creëren. Hij of zij gaat dan samen met jou aan de slag en jou op een dieper leven dan je nu doet leren voelen. Dit voelen kan betrekking hebben op fysieke sensaties, maar natuurlijk ook op emotionele reacties. Veel mensen hebben namelijk geleerd zich af te sluiten en emoties niet te tonen. Dit resulteert in onbewuste wrok en boosheid die er niet uit kan. Een goed lichaamsbewustzijn betekent dan ook niet alleen dat je leert voelen wat je voelt (of dat nu fysiek of mentaal is), maar ook dat je jezelf toestemming geeft die gevoel te uiten en uit te dragen. Want dat is echt minstens net zo belangrijk.

Leren voelen, hoe doe je dat?

De kunst van het voelen zit hem vaak in stilte, in naar binnen durven kijken en niet bang zijn voor wat je aantreft. Het is namelijk juist het oordelen over je gevoelens dat maakt dat je ze wegstopt. Als je niet oordeelt over alle emotionele reacties die je voelt zul je ze op den duur ook steeds makkelijker kunnen uiten. Dit gaat je helpen om dichter bij jezelf te komen, je doelen helderder te krijgen en beter aan te voelen welke richting je op wilt met je leven. Vooral dat laatste aspect is voor veel mensen een reden om een coach op het gebied van emoties en lichaamsbewustzijn in te schakelen. Dichter bij jezelf komen betekent namelijk ook automatisch dat je beter weet wat je wilt, en dat gaat je helpen om jouw droomleven te creëren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is concrete stappen te zetten om dit te bereiken, maar omdat je niet meer bang bent voor de emotionele gevolgen kun je alles aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *