Kattenoppas aan huis

      No Comments on Kattenoppas aan huis

Kattenoppas aan huis

Misschien heb jij wel een aantal ras katten in huis zoals een Britse korthaar of een Mainecoon bijvoorbeeld, maar wil je graag op vakantie. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat kun je jouw katten niet zomaar meenemen naar het resort. Het is dan noodzakelijk dat je een geschikte oppas zoekt voor je katten. Je kunt ze bijvoorbeeld naar een dierenpension brengen, of je kunt aan de buurvrouw vragen of zij gedurende jouw vakantieperiode je katten wil verzorgen. Wanneer je er echter zeker van wilt zijn dat jouw katten de juiste verzorging krijgen kun je ook kiezen voor een kattenoppas aan huis. Katten zijn namelijk eigenzinnige dieren en kunnen het dan ook overduidelijk maken wanneer zij zichzelf niet op hun gemak voelen. Ze kunnen bijvoorbeeld in hoekjes gaan plassen, gaan krabben aan het behang of ze kunnen zichzelf kaal gaan plukken.

Wat doet een kattenoppas aan huis

Een kattenoppas aan huis zorgt voor jouw katten gedurende de periode dat jij afwezig bent. Dit kan zijn omdat je een aantal weken met vakantie gaat, maar ook doordat je voor een langere periode bent opgenomen in het ziekenhuis. Zeker wanneer je op vakantie gaat wil je hier natuurlijk wel optimaal van genieten zonder dat je jezelf druk hoeft te maken over de verzorging van jouw katten. Wanneer je ervoor kiest om je katten te laten verzorgen door een kattenoppas aan huis hoef je jezelf over de verzorging van je katten dan ook niet druk te maken. Zo’n kattenoppas geeft de zorg die jouw katten nodig hebben en verdienen. Zo zullen zij het kammen van langharige katten op zich nemen en de katten op tijd voorzien van de juiste voeding. Tevens zal zo’n oppas ervoor zorgen dat je kat voldoende aandacht krijgt. Een kat is namelijk gebaat bij rust en regelmaat. Het is dan ook duidelijk te merken wanneer de rust van een kat wordt verstoord. Het is dan ook niet altijd raadzaam om je katten naar een dierenpension te brengen op het moment dat je afwezig bent.

Dierenpension

In een dierenpension verblijven vaak meerdere dieren tegelijkertijd. Dit kunnen niet alleen katten zijn, maar ook honden, konijnen, cavia’s etc. Hier kunnen jouw katten gestrest van raken. Zeker wanneer zij niet gewend zijn om samen te leven met andere dieren. Het is dan misschien ook niet verstandig om je katten naar een dierenpension te brengen. Om ervoor te zorgen dat je katten veilig in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven op het moment dat jij afwezig bent, kan het beter zijn om op zoek te gaan naar een geschikte kattenoppas aan huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *